HIRDETÉS

9.17-es frissítés: A svéd tankok testközelből

A furcsán elnevezett bútorok mellett a svédek a tankiparban is brillíroztak. Míg a németek a mérnöki munka alapjait fektették le tervezéseikkel, a svéd hadsereg érdekes modellekkel hívta fel magára a figyelmet. A svéd tankipar számos változatos tankkal rendelkezik, amely elegendő egy egyedülálló fejlesztési fához.

Két svéd tankág fog bekerülni a játékba a 9.17-es frissítéssel: egy páncélvadász-ág, valamint egy könnyű-, közepes- és nehéztankokból álló hibrid-ág. Ha te is legalább annyira várod ezen takok megérkezését a csatamezőre, tarts velünk egy részletes bemutatótúrára! Motorokat beindítani… indulunk!

Vegyes ág

„Svédasztal” – ez a szó remekül leírja a svéd fejlesztési fában található harckocsik változatosságát. A könnyű tankoktól kezdve a közepeseken és páncélvadászokon át, egészen a nehéztankokig minden megtalálható – garantáltan mindenki meg fogja találni a számításait ezen nemzet tankjaiban.

 • Az Strv m/38 a tier 2-es tank ezen az ágon. Ez a harckocsi tökéletes bevezetés a svédek kiegyensúlyozott tankágába.
 • A következő, III-as szintű „versenyző” az Strv m/40L névvel ellátott könnyű jármű. Hasonlít az előző tankra: jó ágyúsüllyedés és -emelkedés jellemzi ütős kinézet mellett.
 • Hogy mi az a „Lago”? Egy tetszetős tier IV-es jármű, ami általános karakterisztikáiban követi előzőleg felsorolt társait.
 • Eggyel feljebb, az 5. szinten található az Strv m/42 közepes harckocsi. Teljesítményben nagyjából egy szinten van a Sherman M4, T-34 és Pz.Kpfw. IV tankokkal, ráadásul extrém, 15°-os ágyúsüllyedéssel büszkélkedhet.
 • A hatos tier-ben az Strv 74 névre keresztelt medium jármű várja a játékosokat, amely a játék egyik legjobb ágyúját kínálja ezen a szinten.
 • A Leo nevezetű tank áll a tier 7-es tank helyén ezen az ágon, amely nevéhez hűen a legmagasabb végsebességgel bír saját szintjén, továbbá a legnagyobb alapsebzéssel rendelkezik. Egy igazi ragadozó!
 • Az Emil I a következő tank, amely tier VIII-as nehéz járműként teszi tiszteletét a svédek körében. Az Emil az AMX 50 100 táras ágyújával rendelkezik, viszont lassabban tölt be egy lövedéket táron belül (3 másodperc az 50 100 2,75 másodpercével szemben) és lőszerei kisebb átütőerővel bírnak (Emil: 217 mm APCR lövedékkel; 50 100: 232 mm AP lövedékkel). Ezen kívül a tank viszonylag könnyedén képes pattintani lövéseket, amelyek azonos és alacsonyabb szintű járművektől érkeznek. Relatíve kis mérete és egyedülálló, 12 fokos ágyúsüllyedése tökéletesen harcképes tankká teszi az Emil I-et.
 • Nyolcas kistesóját a IX-es szintű Emil II követi, amely szintén egy francia tankhoz, az AMX 50 120-hoz hasonlítható számos szempontból, azonban kisebb profillal és jobban páncélozott toronyfronttal rendelkezik. Jó ágyúkitérítési értékeinek köszönhetően hatékonyan vadászhatja le ellenfeleit a csata hevétől távolmaradva.
 • Az ág tetején a Kranvagn nevű heavy található, amelyet legalább annyira „könnyű” kimondani, mint egyes svéd bútorok nevét. Játékmenet és karakterisztika szempontjából az AMX 50 B és a T57 Heavy közé helyezhető.

 

Páncélvadász ág

Az ág kifejlesztése a tier I-es Strv fm/21 könnyű tankból kezdhető el. Ez a vonal kilenc remek TD-vel büszkélkedhet. Ezen harckocsik fürgék, kiváló tűzerővel bírnak, továbbá alacsony profiljuk van.

 • A Pvlvv fm/42, Ikv 72 és Sav m/43 (a tier 2–4 közötti járművek) tipikus alacsonyszintű páncélvadászok. Tetemes sebzést képesek kiosztani, ha jó pozícióban vannak, és a csapattársak nyújtanak némi támogatást. Bár páncéljukra nem számíthatunk, mindezt kompenzálja átlag feletti manőverezhetőségük és a kis méretükből adódó jó álcázási képességük. A tier III-as és IV-es páncélvadászok kiegyenlítetlen talajú részeken brillíroznak igazán, ahol, szokatlan pozíciókat felvéve tudjuk hasznosítani kiváló ágyúsüllyedésünket. A Sav m/43 harckocsi esetében két ágyú közül választhatunk: egy pontosabb 75 mm-es, jobb átütési értékekkel rendelkező ágyú és egy pontatlanabb, de DPM szempontjából jobb, 105 mm-es löveg áll rendelkezésünkre.
 • Tier 5 és 7 között tipikus mesterlövész tankokat találunk: Ikv 103, Ikv 65 Alt II és Ikv 90 Typ B. Igazi erejüket hegyes-dombos térképeken tudják megmutatni, ahol ki tudják használni jó ágyúsüllyedésüket és vízszintes ágyúkitérítésüket. Az Ikv 103-ra két 105 mm-es ágyút tudunk felszerelni, amelyek HEAT lőszerrel operálnak. A 6-os és 7-es szintű páncélvadászokon 9 cm-es Borfors ágyúkat van lehetőségünk használni, amelyek megfelelő átütéssel rendelkeznek. Ne feledd: a páncélod továbbra is megbízhatatlan. Mindig maradj csapattársaid közelében, akik meg tudnak védeni adott esetben!
 • A VIII-as és X-es szint közötti tankok új játékmechanikákat mutatnak be: a „Travel and Siege” (fordításban: Utazz és ostromolj) módokat. A 8-as szintű UDES 03 elérésétől kezdve egy fontos szabályt tanácsos megfogadni: ne lőj, miközben teljes sebességgel mész tankoddal; „Travel” módban ez a tank a legrosszabbá válik a szintjén (bár még mindig jobb mint a Tier IX-es és X-es utódjai). Találj egy kedvező pozíciót, és ürítsd ki lövegedet „Siege” módban. Ettől válik az UDES 03 a legfélelmetesebb páncélvadásszá tier VIII-ban.
 • A legmagasabb szintű svéd TD-k, az Strv 103-0, és az Strv 103B rögtönzött döntést igényelnek a csatamezőn. Ha „Travel” üzemmódban vagy, használd ki sebességed, és ne is jusson eszedbe lőni – tartogasd skúlóidat akkorra, mikor felvettél már egy jó pozíciót, és onnan tudsz tüzelni az ellenséges tankokra. Jól megdöntött páncéljuknak köszönhetően olykor meglepő gyakorisággal tudsz lepattintani lövéseket.

Reméljük, hogy élvezted ezt a kis virtuális túrát a svéd harci járművekkel kapcsolatban, és alig várod, hogy új dolgokat tudhass meg ezekről a járművekről, és a 9.17-es patch-ről!

HIRDETÉS
HIRDETÉS

a keresés eredménye

Fórum hozzászólások

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.23. | zabos

Az álca nálam se működik senkit nem látok de 50-80 m rol lődöz az O-I de nem látom .Sorolhatnám a s...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | zeroveritas

Próbáld meg modok nélkül. Ha kidob közben, akkor vissza kellene engednie, vagy autómatán csatlakozz ...

Egyebek - Keresem a grundom
2017.01.22. | fruttiur

Előszó: Kérlek dobjatok át a megfelelő helyre ha ez nem az, köszi! Keresek egy grundot vagy bandát ...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | 2600k

hello, olyan problémám van hogy minden oknál fogva kidobb játék közben és amig benem felyeződik a cs...

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.20. | zeroveritas

Ezt hívják szopóágnak. Nekem is van ilyen, de most elkiabálom, hogy pont nyerőben vagyok (ezután maj...

Partner oldalak


Wot Magyar Liga

http://www.simsporttv.com/

http://infestation.gportal.hu/

http://magyartank.gportal.hu/

Kopasz

Roncskutatok

WoWshungary

Xbox