HIRDETÉS

Oktatás - A játék alapjai

Fejleszd a játékod!

Fejleszd a játékod!

Szólj hozzá a fórumon is

Fejleszd a játékod!

Hogyan javíthatod a játékstílusod

A hivatásos játékosok nem csak egyszerűen játszanak a játékkal. Órákat órákra halmoznak, amelyet a játékban töltenek gyakorlással és azzal, hogy minél jobban megtanulják használni a tankjaikat. Teljesen érthető dolog, hogy a legtöbb játékos számára a WoT csupán csak hobbi, szemben a hivatásosokkal, akik folyamatosan a játékban töltött idő után keresgélnek és órákat töltenek el az alapok begyakorlásával. Szentelj egy pár percet arra, hogy tanulmányozod ezen írást, hogy kiemelkedő eredményeket tudj kihozni magadból. Itt is van néhány ötlet arra, hogyan javíthatod a játékod.

A. A helyzetfelismerés hatékony alkalmazása

Helyzetfelismerés (Situational Awareness - SA) egy annyira fontos dolog, hogy külön fejezetet is kap az írásban. Ez minden Útmutatóban egy téma, amit nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos a jó játékhoz. Amennyire csak lehetséges MINDIG tudd, hogy mi történik a közeledben és körülötted az egész harcmezőn! De, ne sose hagyd figyelmen kívül annak alkalmazását, amit a csatatéren történtekről tudsz. Mindannyian láttunk már olyan esetet, amikor egy tank megsemmisül egy sima, egyszerű spotol-ás következtében majd ezután a helyére egy másik tank áll, aki ugyanúgy megsemmisül azon spot által, majd ezt egy harmadik tank követi, aki UGYANÚGY meghal a spotol-ás véget. Lenne értelme odamennie egy másik tanknak? Körültekintőnek lenni nagyszerű dolog, de a legfontosabb ténylegesen alkalmazni azt a tudást, amit a jó helyzetfelismerésen keresztül gyűjtesz össze.

B. Tartsd féken a magadban rejtőző párducot!

Nézzünk egy szituációt. Minden olyan alkalommal, amikor elkezdődik egy csata, ahol te vagy a top tankok egyike, mindig mondogasd magadnak „csigavér, csak nyugodtan”. Többen akkor játszanak jobban, amikor nem ők a top tier tankok egyike. Miért? Azért mert látják azokat a szaftos azonos vagy alacsonyabb tier-ben lévő tankokat és alig várják, hogy rájuk vessék magukat. Ezek a játékosok végül hibákat követek el, mert csak a frag-et látják maguk előtt és elkezdek kockáztatni, amit soha nem tennének meg, ha a csata rangsorában az utolsó helyek egyikén lennének. Ennek eredményeként olyan szituációkba kerülnek, amelyekbe nem kellene. Féktelenül játszanak. Addig van értelme agresszívan játszani, amíg ezt intelligens módon tudod megtenni. Egy másik dolog, ami megtörténik a játékosokkal, hogy elfelejtenek minden alapot, és olyan mélyre mennek, amilyen mélyről már nem tudnak visszajönni. Ezért maradj nyugodt!

C. Hallgass a megérzéseidre!

TUDOD, hogy egy arty van épp a hegygerinc mögött a megsemmisítésre várva. De, ahogy közeledsz, valami azt mondja neked, hogy ott egy TD van, ami csak arra vár, hogy a csapdájába sétálj. Hallgass magadra! Előfordul, hogy az agyad megpróbál figyelmeztetni, felgyullad egy lámpa, hogy mintha már láttad volna a mini-map-on, de nem emlékszel rá, hogy valóban láttad-e. Hasonlóképpen, ha kigondolsz valamit, amit meg akarsz csinálni, de úgy érzed, nem tudod véghezvinni, ne csináld! Hagyd, hogy az eszed vezessen ebben a szituációban; ne pedig fordítva.

D. Ha meghaltál, figyeld a többi tankot

Nem baj, ha nézed azt a játékost, aki ugyanolyan tankkal játszik mint te, vagy egy teljesen más tankkal játszó játékost. Minden játékosnak megvan a saját stílusa és készségei. Egy másik játékos játéknak figyelése egy nagyszerű módja annak, hogy ötleteket meríts és gyakorold a helyzetfelismerő képességeidet egy olyan környezetben ahol nem nehezedik rád nyomás.

E. Nézd meg a visszajátszásaidat!

Meg fogsz lepődni azon, amit látni fogsz, mikor visszanézed a saját játékaidat. Még a legjobb játékaidon is találni fogsz hibákat és olyan dolgokat, amiket észre sem vettél, mikor a csatában voltál.

F. Nézd meg más játékosok visszajátszását!

Nagyon sokat lehet tanulni a játékról és a tankodról azzal, hogy más játékosokat nézel meg akcióban.

G. Olvasd a Wiki-t és más weboldalakat!

A játékról rengeteg információ érhető el online. Szabadidődben böngészd ezeket, ugyanis sok nyalánkságot tartalmaznak, ami hasznos lehet a számodra a későbbiekben.

H. Gyakorolj, amíg játszol!

Micsoda? Komolyan, gyakorolj, miközben játszol! Hogy hogyan? Amikor például egy olyan pályán vagy mint Prokhorovka, ahol gyakran lehet spot-olni a tankokat messziről a félpályás felderítés (half court scouting) módszerét alkalmazva, akkor nagy távolságot tartva lehet tüzelni rájuk. Kevés esély van arra, hogy sebzed őket, de ez egy remek alkalom arra, hogy gyakorold a mozgás közbeni tüzelést. Ennek fényében például alig 500 méterre vagy egy tanktól, tüzelsz rá, de semmi. Ekkor sem szabad csüggedni, hiszen kockázat nélkül tudtál rá lőni, valamint a további játékok során sokkal nagyobb esélyed lesz megsebezni a tankot egy olyan helyzetben, amikor majd mozgás közben tüzelsz 200 méterről.

I. Ne légy bizonytalan!

Amikor átutazol egy országon, nem látsz belőle sokat, ha leragadsz egy helyen és mindig ugyanarra mész, így tehát a játékban sem tanulsz, ha ugyanazon a kipróbált és bevált úton mész, amelyet minden más tank használ, hogy „A” pontból „B” pontba jusson. Kipróbáltad már valaha is hogy a Siegfried Line pályán működik-e az 1-es vonal? Tudod, hogy milyen a terep, a Dragon Ridge pálya távoli sarkaiban? Felfedezted már minden pálya minden négyzetcentiméterét? Miért ne? Amikor a helyzet lehetővé teszi, és az idő sem számít, fedezd fel a pályákat! Amit megtanulsz, megmentheti az életed vagy több kilőtt tankhoz esetleg győzelemhez vezethet.

J. Kísérletezni és kipróbálni új dolgokat

Ez szorosan kapcsolódik az előző témához. Honnan tudod, hogy az a bokor ahonnan mindig spot-olsz jobb, mint az a bokor ami innen 100 méterre van és még sosem próbáltad? Próbáld ki és kiderül! Jó dolog más játékosokat is nézni és bizonyos dolgokat ellesni tőlük, amit csinálnak, de ne ess abba a csapdába, hogy csak azt csinálod amit más játékosok is csinálnak. Megszokott dolog azt olvasni, hogy a játékosok a lemmingekről írnak már rögtön a csata elején, amikor is a tankok egy irányba indulnak el egymás után, de az igazság az, hogy a játék szempontjából bizonyos mértékig mindenki lemmingnek számít. Nincs azzal semmi gond ha néhány alkalommal valaki lemmingként viselkedik, de ne hanyagoljuk el saját utunkat sem.

K. Tanulj hibáidból és a sikereidből egyaránt!

Ez közhelynek tűnhet, de ez egy valós dolog. Alkalmazd minden aspektusát a játékod során. Persze, vannak nagy sikerek is tankozás közben, például mikor felrobbantod az ellenfél tankját, de emlékezni fogsz arra pontosan, hogy HOL lőtted meg? Ennek megfelelően minden alkalommal amikor meglősz egy IS-4-et azon a bizonyos helyen, akkor a lövésed vagy lepattan vagy sebzel bele kb. 4-et. Célozz arra a helyre! Lehet, hogy felfedeznek és megsemmisítenek háromszor egymás után egy búvóhelyen, de megfigyelted azt, hogy meddig éltél a csatában az egyes alkalmakkor? A játék elején a spot lehet nagyszerű dolog, de megköveteli tőled, hogy pár perc után odébb menj. (Általában ez a helyzet a legjobb búvóhelyekkel például a Port pályán). Egy hely vagy technika feladása helyett használd azt, amit megtanultál és fejleszd tovább.

L. Játssz más tankokkal!

Az egyik legjobb módja, hogy megtanuld azt, hogy hogyan győzhetsz le egy másik tankot az, ha játszol vele. Más tankokkal való játék, személyesen közelről és első kézből tanítja meg neked, hogy milyen erősségei és gyengeségei vannak. Vértezd fel magad tudással és akkor a más tankokkal való találkozás esetén sem leszel bajban. Végezetül, a játékstílusod javítása is egy végtelen cél a WoT-os karriered részeként. Minden vereségben, ott van valami, amit jól csináltál és a későbbiekben is meg kell tenned, valamint minden győzelemben van valami bolondság vagy rossz lépés, amit a későbbiekben el kell kerülnöd. Természetesen ez fordítva is igaz. Folyamatosan fejleszd magad, meglesz az eredménye. Forrás : wotguru.com Fordította : Palee3

HIRDETÉS

a keresés eredménye

Fórum hozzászólások

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.23. | zabos

Az álca nálam se működik senkit nem látok de 50-80 m rol lődöz az O-I de nem látom .Sorolhatnám a s...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | zeroveritas

Próbáld meg modok nélkül. Ha kidob közben, akkor vissza kellene engednie, vagy autómatán csatlakozz ...

Egyebek - Keresem a grundom
2017.01.22. | fruttiur

Előszó: Kérlek dobjatok át a megfelelő helyre ha ez nem az, köszi! Keresek egy grundot vagy bandát ...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | 2600k

hello, olyan problémám van hogy minden oknál fogva kidobb játék közben és amig benem felyeződik a cs...

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.20. | zeroveritas

Ezt hívják szopóágnak. Nekem is van ilyen, de most elkiabálom, hogy pont nyerőben vagyok (ezután maj...

Partner oldalak


Wot Magyar Liga

http://www.simsporttv.com/

http://infestation.gportal.hu/

http://magyartank.gportal.hu/

Kopasz

Roncskutatok

WoWshungary

Xbox