HIRDETÉS

Oktatás - A játék alapjai

Lőszerek

Mielőtt belépsz a csatába, tele kell(ene) tölteni a tankodat lőszerrel. Ha a járműben tűl kevés lövedék van, a csata előtt felugrik egy figyelmeztetés. Légy óvatos, és ne lépj ezen túl. A szállítható lőszerek összege függ a fegyver kaliberétől és a toronytól, amit minden tank lapján leírnak. A választott lőszer befolyásolja a harci teljesítményedet. Lent megtalálható mindegyik lőszertípusról egy rövid leírás. A 8.1-es frissítéstől megvásárolható a prémium lőszer kreditért is az arany-kredit 1/400-as arányban, tehát az a lőszer, ami 10 goldba kerül, azt 4000 kreditért lehet megvásárolni.

Mielőtt belépsz a csatába, tele kell(ene) tölteni a tankodat lőszerrel. Ha a járműben tűl kevés lövedék van, a csata előtt felugrik egy figyelmeztetés. Légy óvatos, és ne lépj ezen túl. A szállítható lőszerek összege függ a fegyver kaliberétől és a toronytól, amit minden tank lapján leírnak. A választott lőszer befolyásolja a harci teljesítményedet. Lent megtalálható mindegyik lőszertípusról egy rövid leírás. A 8.1-es frissítéstől megvásárolható a prémium lőszer kreditért is az arany-kredit 1/400-as arányban, tehát az a lőszer, ami 10 goldba kerül, azt 4000 kreditért lehet megvásárolni.

Páncéltörő (AP) lövedék

Ez a lövedék a legnagyobb sebzést adja, ami szerepel a löveg leírásában, ha átüti a páncélt. Viszont ha a lövedék nem üti át a páncélt, akkor sebzés nélkül lepattan. Legénységi tagokat is sebezhet, és modulokban is kárt tehet, ha a jó helyre lövünk. A gránátokat normalizálásnak vetették alá, és a távolság növekedésével veszítenek az áthatolási értékéből. Az AP lőszer általában kreditbe kerül, viszont van egy AP típus, amit a szovjet tüzérségi 152 mm BR-2 löveggel lőhetünk, illetve még egy a japán 6-os, 7-es tierben lévő médium harckocsiknak.

Keményfémmagvas páncéltörő (APCR) lövedék

Ennek a lőszernek van a legnagyobb átütése (köszönhetően a normalizálásnak), de a sebzése ugyan akkora, mint a sima páncéltörő gránátnak. Megvannak a sima páncéltörő lőszer jellemzői egy kis kanyarral. Ennek a lőszernek nagyobb kezdősebessége van, tehát nagyobb sebességgel hagyja el a csövet a lövedék, habár sokkal többet veszít az átütésének értékéből a távolság növekedésével, mint a sima AP lőszer. Általánosságban elmondható, hogy kis kaliberű fegyvereket, mint az 57 mm-es, sokkal gyorsabban fogják elveszíteni az átütési értéküket, mint egy nagyobb kaliberű lövedék, mint például 120 mm-es. A magas kalibereknél, a penetráció mértékének vesztése a távolság növekedésével hasonló a sima AP lövedékekhez, az APCR-nek még van, vagy legalábbis hasonló átütése, mint az AP-nak.
Ez a lőszer eredetileg goldba került, viszont a 7.5 ezt a lőszert tette az új tier 10-es médium tankok alaplőszerének, továbbá a 8.2 óta a 76 mm Gun T185 ágyú lőszere az APCR, amit megtalálhatunk a T71-es amerikai könnyű tankon, valamint a T69-es közepes tankon. Ezek nem tudják használni az AP lőszert, és az APCR lőszert inkább kreditért veheted meg az arany helyett. Ezeknek az APCR lövedékeknek nem ugyan az a penetráció-vesztés, mint a prémium APCR lőszereknek, de megvan nekik a nagyobb kezdősebességük.

Repesz-romboló/robbanó (HE) lövedék

Ezeknek a gránátoknak van a legnagyobb sebzése a játékban, de nagyon kicsi átütéssel rendelkeznek. Ennek a típusnak nagyon kicsi a területi sebzése. Ezeknek a lőszereknek nincs szükségük arra, hogy a sebzéshez áthatoljanak a páncélon, de a sebzés gyorsan lecsökken a célpont páncélzata és a lövedék áthatolási értékének különbségének növekedésével. Ha sikerül áthatolni a páncélon, akkor a tank belsejében fog felrobbanni, a legnagyobb sebzést okozva, ami a leírásban meg van jelölve, plusz további károkat okoz a belső modulokban és/vagy a legénységben, attól függően, hogy milyen magas a HE lövedék sebzésének értéke. A HE lőszereknek általában 25%-kal magasabb a sebzése, mint az AP lövedéknek.

Prémium repesz-romboló/robbanó (HE) lövedék

Megtalálható néhány artyban, nincs más jelentős különbség a HE párjával szemben, mint a nagyobb területi sebzése. Ez nagyon hasznos tud lenni olyan tankok sebzésekor, amik valamilyen fedezék mögött vannak, és nem tudjuk őket közvetlenül eltalálni. Ezek a lőszerek aranyba kerülnek, vagy egyenlő mennyiségű ezüstbe.

Kommulatív páncéltörő (HEAT) lövedék

Ez a prémium lőszere a legtöbb arty-osztálynak, tarackoknak és sok magas szintű lövegnek. Magasabb átütési értékkel rendelkezik, mint az AP lőszer, de ellentétbe az AP és az APCR lőszerekkel, nem esett át a normalizáción, ezért a HEAT lövedéknek muszáj átütnie a tényleges páncélértéket, ami azt jelenti, hogy a HEAT lövedéknek sokkal problémásabb lesz a nagyon vastag és a döntött páncél, mint az AP és az APCR lövedéknek. Viszont a HEAT lőszer nem veszít az áthatolási értékéből a távolság növekedésével.

Nagy robbanóerejű rogyókúpos (HESH) lövedék

Ez egy olyan speciális típusú lőszer, amit csak néhány angol tank használ. Úgy működik, mint egy HE lövedék, és felrobbanhat az üreges páncélokon és a lánctalpakon, kevesebb mint a felét kiosztva a sebzésnek.

GYIK: Mikor kell AP-t, és mikor kell HE lövedéket használnom?

Az ökölszabály: használj AP lőszert a saját, és a nálad kisebb tierben, HE lőszert pedig a nagyobb tierekben, de ez függ a te lövegedtől is: néhány löveget HE lőszerre terveztek. Lövegek, mint például a KV-2 152 mm-es M-10-es lövege, nagy kaliberű lőszereket használnak, de rövid ágyújuk van. A nagy kaliberű lövedék jelentős mennyiségű robbanó töltetet hordoz magában, így nagyobb kárt tud okozni. Hátránya, hogy a lövedék sebessége kicsi lesz, mert rövid a löveg hossza, így kisebb lesz az páncéltörő képessége is. A szegényes célzás és a nagy távolság esetében az AP lövedék használata egyszerűen pazarlás lenne, ilyenkor erősen ajánlott a HE lőszer. Szintén ajánlott a HE használata a foglaló tank lövésekor is. Még egy elhibázott, de közeli lövés is nullázhatja a foglalást a területi sebzés által. A 8.1 óta a gold lőszer is megvásárolható kreditért. Legtöbbször a HEAT és az APCR sokkal hatékonyabb a magasabb szinteken, mint a HE, ami valószínűleg csak nagyon kis sebzést okoz, vagy csak „megcsikizi” a vastag páncéllal rendelkező tankokat. Próbálj meg kísérletezni a különböző lőszerekkel, hogy lásd a fegyvered képességeit a különböző tankokon. A 6-os tierben és ettől feljebb, érdemes gyakrabban AP és APCR/HEAT lőszert használni, mivel ezeknek a lövegeknek megvan a megfelelő erejük az áthatoláshoz, ha tudod, hogy melyik tankra, és a tank melyik részére kell céloznod.

Forrás: http://wiki.wargaming.net/en/Ammo

Fordította: Wothungary team – krissz12

HIRDETÉS

a keresés eredménye

Fórum hozzászólások

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.23. | zabos

Az álca nálam se működik senkit nem látok de 50-80 m rol lődöz az O-I de nem látom .Sorolhatnám a s...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | zeroveritas

Próbáld meg modok nélkül. Ha kidob közben, akkor vissza kellene engednie, vagy autómatán csatlakozz ...

Egyebek - Keresem a grundom
2017.01.22. | fruttiur

Előszó: Kérlek dobjatok át a megfelelő helyre ha ez nem az, köszi! Keresek egy grundot vagy bandát ...

HELP - segítség kérés
2017.01.22. | 2600k

hello, olyan problémám van hogy minden oknál fogva kidobb játék közben és amig benem felyeződik a cs...

Dühöngő - Mit művel a w.o.t.
2017.01.20. | zeroveritas

Ezt hívják szopóágnak. Nekem is van ilyen, de most elkiabálom, hogy pont nyerőben vagyok (ezután maj...

Partner oldalak


Wot Magyar Liga

http://www.simsporttv.com/

http://infestation.gportal.hu/

http://magyartank.gportal.hu/

Kopasz

Roncskutatok

WoWshungary

Xbox